Tuesday, April 19, 2011

I went to Jakel... =)

assalamualaikum... cer cite... cer cite...

hari sabtu lepas... saya pergi jakel dengan... dot.dot!

ala kat mana lagi... kat jalan tar tu le... emm jalan masjid india ke? ah sama le tu!

saya pergi tingkat 3... hmm apa ada kat tingkat 3 ye? hehe...

owhh... rambang mata sampai yang rabun pon jadi celik ok! @_@

hah... pilih dik pilih... pilih bang pilih... *excited*

honeysuckle... fuschia... crimson pink... magenta... peach...

ini warna2 yang dicari! and of course in chiffon... soft and simple...

tapi alaaahai... dah jumpa warna2 ni... beading pulak tak suka! =(

maka jari jemari berterusan touching itu touching ini... eh ini macam cantik itu macam cantik!

kali ni pemilihan dibuat mengikut beading pula... who cares 'bout the color!

tup2... jatuh cinta dengan golden yellow... sebab beading dia cunnnnn gile!

yellow is sooo not in the list ok! who cares!

namun... malang sekali... that color makes me look pale... and dot.dot looks dim! kata orang tak de seri le!

but i want it... i want it!

pencarian diteruskan... chup! cantiknya beading ni! but then... eh color apa ni?

dengan bantuan akak yang terus setia melayan karenah aku... maka color yang very-pale-very-light-tak-tahu-color-apa tu bila matching dengan very bright satin color becomes soooo gorgeous!

and the beading of course becomes sooo outstanding! @_@

on me... berseri-seri! on dot.dot... gantang bangat! *perasan*

well that's it! found the one! warna yang diluar jangkaan!

and it is TURQUOISE! a light greenish turquoise...

dalam hati ada taman... taman bunga warna-warni... =)



pengajaran: kita hanya merancang... kalau kita tak dapat apa yang kita nak... insyaAllah kita dijanjikan sesuatu yang lebih baik. amin~~~

7 comments:

Nur Zafirah said... [reply]

ZOMG. Weh nak kahwin dah kerrrr!!! Jgn diam2 tau! :P btw last saturday kitorg pergi jalan tar jugak! apesal x ckp boleh jumpa2 jap wlpn ko busy with ur mission kan heheh

Fatin Fashilin said... [reply]

is that for ur...???

farhah adeli @ far said... [reply]

peyya: haha... nasib baik tak terserempak. :p
bukan kawin lagi le... hehe.

angah: yes it's for my... u know wut!

farra8979 said... [reply]

wah, mmg best klu pegi jakel. rambang mata.. ^__^

hamzah ian said... [reply]

update la adik weh

ctZue said... [reply]

tetiba teringin nak g jakel jugak..tehee

hitaakademi said... [reply]


Ankara'nin en iyi kurye sirketi olan
kurye ankara hizmette
sinir tanimiyor...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...