Monday, January 17, 2011

hoyeahh... blog dah cantik! sapa cakap tak cantik aku cubit nanti! =p


assalamualaikummmmmmmmmmm.......... (nada gembira)

finally... presenting a whole new blog make over by farhah adeli. dengan header baruuuuu yang transparent. muahahhahaa.... berjaya jugak aku buat. kan dah cakap kat entri ni aku nak buat. opkos la aku buat. cuma lambat sikit je. ngeheee... sebab malas dan broadband pon macam gondol! menyampah!

bila header dah buat baru blog pon kena la sume baru. macam bosan je rupa paras lama blog. penat aku pikir nak buat theme apa tau. pastu rasa nak buat background yang glamour dan lip lap lip lap. googling googling.... ok set dah jumpe! pastu pikir rasa macam nak buat theme merah hitam la alang2 background pon hitam. kononnya nak hapuskan pink sebab dari hari pertama blog ni lahir tak penah tak de pink.

then... testing punya testing... ish something wrong somewhere. tak berkenan le merah2 ni. cannot go la. not my cup of sweet tea! lepas tu test2 color pink.... ^_^... sukaaaaaaaaa!!! mula2 nak buat pink + green sebab aku hijau tapi aku nak pink! hehe... test2 color macam tak dapat yang aku nak. jadi le pink kuning je. yang penting aku puas hati!

oh sebenarnya jugak macam nak buat color yang soft2 pastel2 gitu kan. tapi macam banyak je blog yang macam tuh. background putih2... warna lembut2 sejuk je mata memandang. so tak mau la gitu. i nak yang striking2 terang2 ceria2 lah u!

lepas tu kan. berhari2 aku struggle buat header tau. banyak gile kot header aku buat. lepas2 satu... satu.... bila siap je aku tak suka. then buat lain. tak suka jugak then buat lain lagi. sampai la dapat yang macam kat atas tu. mula2 aku main2 dengan photoshop la dulu kan. godek2 dulu belajar2 dulu. tapi hampeh susah le. so aku main tampal2 je. color2 je. sonang!

dan sekarang aku happy giles sebab selesai pon urusan make over yang duk tertangguh je ni. aku tulis entri baru pon takde mood selagi tak buat make over. hoyeahhhh.... i loike!

cantik tak rupa paras blog aku yang baru ni. cantik tak? cepat cakap cantik kalau tak aku cubit! k fine... kalau tak cantik pon at least lagi cantik dari rupa lama kan. angguk cepat!



header lama... simple! aku suka je tapi nak baru... yang transparent! hehe...

sidebar lama yang boring! dan gabungan warna2 yang boring!


7 comments:

budinol said... [reply]

Santekkkkk!!!

binawahid said... [reply]

Santekkkk jugak!!! :)

farhah adeli @ far said... [reply]

budinol and bina: hihi... maceh!!! sayang korang!

keryoki said... [reply]

haha..cantik2!! tapi kan....kan....

farhah adeli @ far said... [reply]

keryoki: tapi apa... apa? cis... habaq la mai. aku tak cubit. janji. haha.

KHAIRUNNIESA said... [reply]

waahh...hahaha...asal ada pink je nisa 100.01% kata chantek!!ehehe... rajinnye make over blog..nisa skang dlm proses...tp proses x jln2 lg ni..sibuk tgk blog org..blog sendiri terbengkalai...btw nice blog..(^^,)

farhah adeli @ far said... [reply]

hi khairunniesa... hehe. tenkiu2. ni namanya kes terlebih rajin. ahahha. xpe. buat slow2 nti jadi gak. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...