Wednesday, January 19, 2011

Kalau macam ni aku pon tak nak beli barangan buatan Malaysia lah!

assalamualaikum

Belilah barangan buatan Malaysia... Malaysia Boleh!

dari aku kecik sampai dah besau panjang ni.... kerajaan tak pernah berputus asa berkempen memujuk menyedarkan rakyat untuk membeli barang made in Malaysia. sampai ke hari ni. ada je iklan kat tv tu kan. hang tengok tv tak? betapa kempen ni diambil serious kan... kan... kan...

tapi... hak ni buat len hak tu buat len... abis tu hak mana aku nak ikot ni! mesti ar aku ikot yang aku nampak best je kan! sebagai anak muda... eceee...  pastilah aku mudah terpengaruh dengan mende yang nampak hebat gantang di depan mata kan. lebih2 lagi bila pihak yang menggunakan mende tersebut merupakan pihak bernama besar dan contoh terbaik! 

gua percaya depa beb... barang depa mesti terbaik punya beb... so gua nak tiru depa... hang toksah duk kempen2 dengan gua beb... gua nak ikot depa gak!

malas lah nak cite panjang... 

**************************************************

1. baru2 ni org2 kita ni sibuk duk bayar sman2. sebab apa? sebab dpt diskaun. every year mcm ni. so every year mereka2 ni x kan bayar sman trus, duk tunggu gomen announce diskaun byr saman baru nk bayar. hemm. jahanmm.

2. polis da dpt duit byk2, ape lagi beli la kete baruuuuu!! korg igt korg je nk pki kete baru thn depan, dorg pun nk gakk!!. jom pilih..

3. Totoya Corolla Altis


4. Kia Sportage

5. Toyota Camry


5. Naza Forte


6. Tu dia tadi nome-nomenies untuk kereta polis2 semelaysia untuk tahun depan. kite tgk nnt model mane2 yg dorg pilih. FYI tu sume baru proposal je. blum kompom g. ade lagi model2 incoming yang akn klua untuk tujuan ini.

7. mantap btol kereta2 tersebut. diharapkan mutu ke'polis'an juga turut meningkat.

8. Kita tgk plak polis UK pki kereta apa. comel bukan?..













9. Akhir kata, tingkat kan prestasi, kurangkan kontroversi..

**********************************************************

kalau orang len boleh percayakan kita kenapa tidak kita sendiri. sebenarnya entri ni repost dari blog ni. alah... kecoh je aku kan! tapi sekurangnya2 aku masih prihatin. masih mampu berfikir hal2 negara. anak muda zaman sekarang masih ramaikah yang mempedulikan hal2 negara? aku sendiri pon tutup mata tutup telinga je. belom sebut pasal politik. penat! penat jadi orang dewasa ni... bila dah reti berfikir dan punya pandangan sendiri... aku rasa penat! penat dengan isu2 yang tak putus2! 

marilah kita bersama2

tingkatkan prestasi... kurangkan kontroversi... 


4 comments:

Nadia arRumaisha said... [reply]

ohhh baru tahu...apapun comel pulak wane oren, masuk lak ngan kete...

farhah adeli @ far said... [reply]

nadia: haha... comel je kan. warna2 dari jauh da nampak tu kete polis.

KHAIRUNNIESA said... [reply]

hahaha...rsanya lg sronok jd budak kecik..xyah ssh2 fikir mslh negara ni..bila dh meningkat dewasa ni..kita yg pening kpala fikir mslh negara..kalah PM..hihihi....(^^,)

farhah adeli @ far said... [reply]

khairunniesa: huhu... mmg susa jadi orang beso nih. :|

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...