Wednesday, December 1, 2010

Aku sayang kamu.... oh telefon bimbit ku!

eh boring la... dan dengan broadband yang agak mesra hari ni aku pon membalas tag dari cik aintaufik. sebenarnya dah lama aku kena tagged tapi lupa pulak... so dengan rajinnya aku membelek shoutmix tuh sampai page berapa ntah untuk cari link tag ni balik. thanks ye cik aintaufik. enough!!! layannnnn~~~~ (ala2 melodi gitu... dengan aksi tangan sekali ok!)


gambar yang tak de kaitan dengan entri... T_T

1. Anda ada berapa Hp?
satu je la nak watpe banyak2

2. Jenama Hp anda?

iphone 3gs (ye saya tau sekarang dah masuk zaman 4g T_T)... warna putih ye (nak gak bagitau!)


3. Function Hp anda?
main mesej2, main calling2, main google2, main game2, main apps yang cool2 semuanya... ^_^

4. Anda menggunakan talian apa?

maxis youth club

5. Jimatkah anda?

gempak gila cun hebat sangat jimatttt oiiii...

6. Berapa banyak wang yang anda habiskan untuk topup dalam masa 1 bulan?
emm... macam 30 plus minus kot... tapi lately suka main calling2 la. so terlebih bajet. (ada sesapa sudi bagi top up free?)


7. Berapa bilangan mesej dalam inbox di Hp anda?
ntah... tak suka simpan mesej banyak2. bila rasa banyak je terus delete. lagipon iphone tak track bilangan mesej. 


8. Siapa yang paling banyak muncul dalam inbox Hp anda?
tidak lain tidak bukan... mestilah encik boypren

9. Ketika anda menjawab soalan ini, siapakah penghantar mesej yang paling akhir dalam inbox anda?
encik boypren jugak. (boring! hahahhaa)

10. Apa perasaan anda bila baca mesej tersebut?
riang gembira tersenyum simpul tersengih2... ^_^


11. Jika anda terima mesej dari seseorang yang tidak dikenali ingin berkenalan dengan anda, apa yang anda reply kepadanya?
"sapa ni?"... (kita siasat dulu ye)

12. Perasaan anda bila rakan anda sendiri menyebarkan nombor Hp anda?
sebar macam mana ni? depends la sebar dengan niat ape. kalau niat tak baik... nak kena pelampung pelempang? 

13. Anda gembira bila menerima mesej dari seseorang?
gila apa kalau mesej tu maki hamun aku... takkan aku nak gembira pulak! tengok la mesej yang disampaikan dalam mesej tu. (berbelit tak ayat?)

14. Berapa laju anda menaip mesej?
dua2 tangan laju... tangan kiri lembab... tangan kanan boleh tahan laju la...

15. Siapakah orang yang pertama anda mesej/call hari ini?
encik boypren... dia yang mesej dulu. saya reply je... hihi...

16. Berapa kerap anda ber'3G'?
tidak langsung sebab charge mahal nak mampuih... wifi je lem... free of charge!

17. Ringtone apa yang anda gunakan?
"pocketful of sunshine"... tapi untuk encik boypren ringtone... (ah tak nak bagitau la)  
18. Bagaimana pula dengan 'message alert'?
message alert iphone tone pilihan pertama

19. Berapa saiz Memory Card Hp anda?
16 GB (sampai bila pon tak habis2 kot)

20. Anda ingin memiliki Hp baru?
oh tidak... saya sayang iphone saya... kecuali jika kejadian buruk berlaku padanya. (oh tidak!)

eh bila mau abis la soklan2 ni... penat den jawab!

21. Alarm di Hp anda?

sentiasa bertukar... (kena set 3 alarm dan akan bangun bila alarm ke 3 berbunyi... ahhahha)

22. Anda ada call/mesej parents anda hari ini?
belom lagi...

23. Namakan orang-orang yang anda ingin tag
haiyaa... ni yang malas ni... sesapa yang rasa boring dan nak tayang handphone sila la jawab ye. 




4 comments:

Tomato Gurl's Life said... [reply]

wah sygnya farhan kt hp..hehe..

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak entry+komen :)

farhah adeli said... [reply]

cik tom: hehe... kalau sesaat hp tuh xde mmg idup jd kacau!

hiro said... [reply]

hehe..nset S.E best..

farhah adeli said... [reply]

hiro: hehe... sayang enset jugak ye.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...