Monday, December 20, 2010

Berjalan-jalan memenatkan kaki dan menghabiskan duit di musim hujan!

Assalamualaikum... moshi... moshi...

janggalnya online pakai netbook ni. huhu... dari tadi struggle tergodek2 sana sini rasa macam baru belajar main laptop je. orang dah biasa pakai laptop 14" la katakan. hehe... malangnya dah tiga hari laptop kesayangan ku masuk hospital dan perlu dibedah. T_T arap2 pembedahan tu berjaya dan kos pon murah. aku buat2 cool dan tak risau padahal cuak gile takut operation fail dan alamatnya laptop perlu diganti baru! mana gua nak cari duit woooo. T_T sob... sob...

aku sebenarnya nak tunjuk betapa bersih nya tandas ni... hehe...
(padahal tetiba rasa nak camwhore dalam toilet)

ah lupekan masalah tu. laptop orang lain kan ada. kita main pinjam2 la dulu. hihi... tak dapat abah punya... angah punya pon jadi la walaupon kecik. berbalik kepada tajuk... pagi semalam di kala cuaca mendung aku dan ibuku dan dua orang ibu saudara ku dan angah adikku dengan penuh semangat dan keceriaan pergi jalan2 ke KB mall. hehe... nak window sopin leeee... tapi hujan lebat gileeeee yang amat masa on the way tuh. memang gile2 punya lebat kena guna wiper paling laju woo... sungguh mencabar kewibaan driver (aku la tu)... apa lagi masa ni la nak tunjuk aku ni driver mantap! muahahaha...

eh hujan2 pon jam gak ke. ni apsal sume orang pon nak kuar ari sabtu ni. kan hujan duk ar umah. adoiiii... bila dah sampai nak masuk parking... alamak! basement parking dah penuh! tidakkkkk... aku tak penah parking kat atas kot. fobia ar beb... kan penah ada kes kete yang parking kat bumbung jatuh dalam mall kat situ! abis guana nih? mula2 nak pegi kat parking lot sebelah mall tu tapi kena ar jalan sikit. hujan kot! air pon dah bertakung... abis ar basah kaki nanti. nak tak nak terpaksa gak parking kat atas bumbung tuh jugak! bismillahirahmanirrahim... sume dalam kete senyap je masa kete tu pusing2 nak sampai atas sebab cuak gile especially mak cik aku. hahahha... lepak ar! akhirnya kami pon selamat lah meletakkan kenderaan di bumbung tu walaupon agak jauh dari pintu. ciss kenapa orang lain lagi cepat.

sudah ditakdirkan... umi aku dengan mak cik aku kena balik ke kete sebab tertinggal barang. bila dorang datang balik. terus aku kena sembur. lampu kete tak tutup! arghhh... lupeeee sowiiiii. nasib baik woo... kalau tak naya kete abis bateri! haha... tapi tu memang selalu aku buat masa kat universiti dulu. dan jumpstart adalah perkara biasa bagi geng2 universiti aku. keh... keh...

rasa cam nak ganti gambar pompuan belah kiri tuh je.
bukan ke kat kelantan model kena pakai tudung. :p

masuk the body shop jap sebab mak ngah aku nak beli perfume. dah nak angkut EDT white musk. pastu datang salesgirl cakap kalau yang EDP white musk lagi tahan lama(tapi 20 hengget lagi mahal la). terus mak ngah aku tukar amik yang EDP tuh. senang gile weh nak jual barang kat mak ngah aku! haha... pastu aku main2 dengan face mist body shop... selamba je bawa sana sini main sembur2 kat mak cik2 aku. tak kena marah pon! tapi bila aku amik gambar... salesgirl tu cakap 'maaf dik kat sini xleh amik gambar'... owh ok!

kasut oh kasut! terpaksa le butakan mata je bila tadak duit! n_n

mak cik aku (adik bongsu umi), aku, casio exilim (nak gak!), angah
di mana ada cermin di situ ada kami!

ibu2 sibuk memilih seluar tido 5 hengget kat reject shop!
mak ngah (kiri), umi (kanan)

hello kami lagi... lame gile kot camwhore depan cermin beso ni.
kalau letak sume gambar kang penuh page ni.

lepas berjam2 jalan2 dalam mall tuh. kitorang pon berangkat lah pulang. hujan pon dah berenti... matahari pon dah muncul... air bertakung pon dah surut... yezza! tapi kisah ni tak abis kat situ je. masa on the way balik kitorang singgah supermaket sederhana besar (sebab tak kecik tak besat... boleh tak!) tepi jalan. hah ibu2 memang suka. sampai penuh tangan beli barang rumah.

bila aku balik ke kete nak buka belakang. APAKAH????? cermin belakang kete umi aku tu retak! bukan seribu tapi retak berjuta weh! aku dah rasa macam what the... sedeh campur geram campur ah ntah la sume rasa ada. tapi bila tengok umi aku cool je ok aku pon relaks ar. mak cik aku cakap maybe cermin tu dah sampai expired date kot. (eh boleh plak gitu ek? cuaks nya nak ada kete sendiri) sebab tak de kesan kena langgar or kena ape2. umi aku pon dah penah dengar mende camtu jadi kat orang len. ada tu yang tengah bawa kete tiba2 cermin depan retak. huh! tak dapat bayangkan kalau jadi kat aku.

masalahnya aku le driver masa tu. memang cuak gile sampai aku bawa slow gile. sebab jalan bukan nye licin gebu sangat. kang tiba2 ada lubang tak perasan mau terburai cermin2 tuh. sabo je la terpaksa aku bagi kete2 len potong aku. aku jeling2 je kat kete2 tuh sebab memang kalau bukan terpaksa takde maknanya aku nak bagi korang potong aku weh!!

tapi bila pak cik aku tengok kete tuh. dia kata macam ada lekuk kecik kat belah kanan. macam kena langgar dengan handle motor. sebab tak calar (handle kan plastic. eh ye ke?). cis kes langgar lari nih. tapi nak wat camne dah tak de rezeki. lagipon tak pasti betul ke tak kena langgar. maybe cermin tu memang dah expired.... :(

p/s: eh lupa pulak... aku berjaya mengangkut pulang sehelai cardigan dan sehelai skirt. adoi makin nipis le duit aku yang memang dah sedia nipis ni. T_T tak tahan beb... cobaannnnnnn!


6 comments:

Cik Tom said... [reply]

wow semua cun2...jom shopping...

farhah adeli said... [reply]

@Cik Tom

tenkiu cik tom. cik tom nanti tulis la pasal tempat shopping best kat terengganu tuh. =)

Zainatun Adilah said... [reply]

Hihii. Saya juga suka shopping bila byk duit! Boros! :p eh pakaila boot!

farhah adeli said... [reply]

@Zainatun Adilah

haha... memang best kalau banyak duit. $$$$ bley shopping puas2.

budinol said... [reply]

oo br igt. ade gak kete membe sy jadi ditu dulu, dia tgl kete dia tgh2 panas, pastu tutup sume tgkap. pastu bile nk bukak pintu jadi susa. last2 bile paksa bukak tingkap dia pecah.

len kali pesan kat umi jgn tgl kete tgh panas, pastu suh bukk sikit tgkap bg angin masuk klua.

farhah adeli said... [reply]

budinol: hehe. dah baiki dah. tapi orang tu cakap kena something bukan pecah sendiri. =(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...